Herkes Gibi Sinpaş’ın da İnşaat Yasağına Uyması Sağlansın

0

Sinpaş tarafından Marmaris Milli Parkı’na yapılan otel ve devremülk projesinde 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağına rağmen çalışmaların devam etmesinin ardından Marmaris yaşayanları, yetkilileri göreve davet ettikleri bir eylem gerçekleştirdi. İnşaat alanında yapılan eylem sonrası Marmaris Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi ve MUÇEP gönüllüsü Halime Şaman, Gündem Fethiye gazetesine konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Açıklamanın yer aldığı video’yu başlatmak için lütfen bağlantıya dokunun (gündemfethiye’nin izniyle):

https://www.youtube.com/watch?v=m1NDPktjDLY

Şaman yaptığı açıklamada: “Nasıl şu anda bütün inşaat yapan firmalar durduysa, Sinpaş’ın da durdurulmasını, buradaki sahadaki personelin boşaltılmasını ve Ekim 15’e kadar burada yaprak kıpırdamamasını sağlamalarını istiyoruz.” talebini dile getirdi.

Şaman, Sinpaş’ın ruhsat iptal davasının devam ettiğini belirterek, “Son derece etik normlarda bir keşif yapıldı. O davadan biz çok umutluyuz. Çünkü bilirkişi heyeti mevcut bütün dosyaları istedi ve değerlendirmesini buranın hakikatine göre yapacak” ifadelerini kullandı.

İnşaat yasağının başladığına değinen Şaman, “Yani mahkeme sonuçlanıncaya kadar Sinpaş’ın burada yarattığı tahribatın mevzuat gereği, yönetmelik gereği inşaat yasağı başladıysa durması gerekiyor ki bizim kurtarabileceğimiz şey artsın” sözlerine yer verdi.

Kararlı olduklarını, vazgeçmeyeceklerini ve Sinpaş’a gitmeye devam edeceklerini vurgulayan Şaman, “Görevini yapmayan olursa da kamuoyu ile paylaşmaya da devam edeceğiz” dedi ve son olarak şu ifadeleri dile getirdi:

“Biz istiyoruz ki kendi yetkililerimizin hem yerel hem mülk idarede bu işte bir iradeleri ortaya çıksın. Biz de mutlulukla, gururla çıkıp kamuoyuna diyelim ki ‘Bizim kaymakamımız şunu yaptı, bizim belediye başkanımız bunu yaptı. Çok istiyoruz ve çok özledik bunu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir