Kazdağları’ndaki Alamos Gold ve yerli ortağı Doğu Biga Madencilik firmalarının gerçekleştirdiği doğa katliamına karşı direnişin 1. yılında yapılacak buluşma ve basın açıklaması engellenip 16 yaşam savunucusu polis şiddetiyle karşılaşıp darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sabaha doğru serbest bırakıldı.
Çanakkale Valiliği’nin şehirde basın açıklaması dahil, tüm toplumsal etkinlikleri tam da dayanışma için belirlenen günde yasaklaması, en temel anayasal özgürlüklerin keyfi ve hukuksuz biçimde ortadan kaldırılmasının yeni bir örneğidir. Alınan kararın, Kirazlı’da sürdürülmekte olan Kazdağları’nı koruma direnişinin 1. yılı nedeniyle yapılacak etkinlikleri, yaşam ve doğa savunucularının dayanışmasını önlemeye yönelik olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.
İstanbul’dan dayanışma için Kazdağları’na gitmekte olan yaşam savunucularının engellenmesi ve saatlerce fiilen gözaltında tutulmaları da düşünce açıklama, seyahat özgürlüğü gibi en temel hakların yok sayılması niteliğindedir. Uygulanan şiddet de bu hukuksuzluğu artıran bir unsurdur. Amaç, tüm yurda yayılan Kazdağları direnişine destek ve dayanışmanın, yaşam alanlarını ve doğayı koruma mücadelesinin önlenmesidir.
Muğla Çevre Platformu olarak, Kazdağları’nın doğasını, kültürünü koruyan buna karşın keyfi şiddetle engellenmek istenen dostlarımızın, sincapların, ceylanların ve göknarların yanında olduğumuzu; dayanışmayı sürdüreceğimizi, baskıların bizi ve ekoloji mücadelesi veren hiç kimseyi yıldıramayacağını kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.
Yaşamı ve yaşatmayı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Güney Ege’den Kuzey Ege’ye selam olsun.

Muğla Çevre Platformu – 25.07.2020

Basın duyurusunu ==> buradan indirebilirsiniz

copyLEFT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir