34. MUÇEP Meclisi Fethiye’de Toplandı

0

7 Eylül’24 Cumartesi Günü, Akbelen direniş alanından gelenler dahil, Datça, Bodrum, Marmaris, Menteşe, Milas, Köyceğiz, Ula’dan ve Fethiye’den çeşitli MUÇEP Meclislerinden  50’ye yakın katılımcı ile Fethiye Meclisinin ev sahipliğinde 7 saatten fazla süren 34. MUÇEP Genel Meclis toplantısında buluşuldu. İlk günkü toplantılar 3 oturum halinde 7 saat kadar sürdü. 2. gün ise Söğütlü’de suları için mücadele eden yerel halk ziyaret edildi ve ortak bir açıklama yapıldı.

İlk günkü toplantı maratonu Fethiye Meclisinden katılımcıların sıcak karşılamasıyla başladı. Saat 11.00’de selamlamanın ardından ilk oturum öncesi, biri Fethiye ve diğeri Datça Meclisinden  iki kolaylaştırıcı ile Bodrum Meclisinden toplantı notlarını almak üzere bir yazıcı seçildi.

İlk oturumda: meclisler (sırasıyla Datça, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Akbelen, Fethiye) geçmiş dönem faaliyetlerini özet olarak aktardı. Ardından MUÇEP Dernek yöneticileri geçmiş dönem faaliyetlerini aktardı ve genel kurul ile organlarda görev sürelerinin uzatılmasına dair öneriler getirdi… Getirilen öneri oydaşma ile kabul gördü…
İkinci oturumda: Kurulacak ya da faaliyetleri yeniden belirlenecek Çalışma Grupları-Ekipleri için sözler alındı. İlk sözler Muğla’daki madenlere dönük bir envanter çalışması yapılması için bir ekip kurulması ile ilgili oldu (Fethiye Zeynep) ve Madenlerin takibi için bir ekibin kurulması için gerekçeler sıralandı.  Muğla’daki Biyoçeşitlilik üzerine bir envanter çalışması için  benzer bir envanterin yapılması için de bir ekip kurulması önerildi (Bodrum Levent). Bir diğer ekip ise Kömürsüz Muğla ya da Termik Santrallerin kapatılması için tüm Muğla ya da tüm Türkiye çapındaki diğer örgütlenmelerle de iletişim halinde  bir ekip kurulması önerildi (Muğla Kazım)… Son olarak Turizm ile ilgili bir ekipleşme de önerildi (Bodrum Nihat). Bunların dışında Ahmet Aras’ın adaylık sürecinde hazırlanan protokol uyarınca, MUÇEP ve diğer ekoloji örgütlenmeleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesine ön açacak bir ekoloji meclisinin oluşturulması amacıyla önce MUÇEP içindeki meclislerin katılımıyla bir çalışma grubu oluşturulması konusunda da (Menteşe Haluk ve Marmaris Halime) mutabakat sağlandı… Medya ile ilgili ekipleşme ise vakit kalmaması nedeniyle öneri sahibinin de oluruyla WP grupta konuşulmak üzere ertelendi.
Günün üçüncü ve son oturumunda ise Fethiye Meclisi üzerinden aslında tüm MUÇEP Meclislerinde yaşanan aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesi üzerine birlikte bir tartışma-değerlendirme yapıldı…

8 Eylül Pazar günü ise katılımcılar, Fethiye Söğütlü Köyüne yaşamsal su hakları için mücadele eden yerel halkla buluşmaya gitti ve yerel halkla birlikte ortak bir açıklama yaptılar…

Fethiye Meclisinde Okunan Meclis ve Dernek Faaliyetlerinin yazılı olanlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşmak mümkün:
1- MUÇEP Derneğin Faaliyet Raporu için: https://mucep.org/wp-content/uploads/2024/09/MUGLA-CEVRE-VE-EKOLOJI-POLITIKALARI-DERNEGI-FAALIYET-RAPORU1.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz…
2- Datça Meclisi Faaliyet Raporu için: https://mucep.org/wp-content/uploads/2024/09/Datca-Meclis-Faaliyet-Raporu1.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz…
3- Milas Meclisi Faaliyet Raporu için: https://mucep.org/wp-content/uploads/2024/09/MUCEP-Milas-Meclis-mayis-eylul-2024-Faaliyet-Raporu1.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz…
4- Köyceğiz (Ortaca-Dalyan, Dalaman dahil) Meclisi Faaliyet Raporu için: https://mucep.org/wp-content/uploads/2024/09/Koycegiz-Meclis-Bilgilendirmesi_MUCEP-GM-7-8-Eylul-2024-Fethiye1.pdf bağlantısından ulaşabilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir