Güllüğe Marina kime hizmet ediyor

1

Güllük içindeki maden yükleme limanı 2006 yılında şimdiki yerine taşınıp özel bir şirket tarafından işletilmeye başladıktan sonra, Türkiye Denizcilik Işletmeleri’ne ait eski liman yerinde balıkçılar, balıkçı tekneleri ve çay bahçesi kalmıştı. Bu bölge daha önce marina yapılmak üzere ihaleye çıkmış, ancak ihaleyi alan şirket inşaata başlamamıştı. Aynı yer şimdi bir kez daha ihaleye çıkıyor. Güllük’ün ve Güllük’lerin nefes aldıkları bir yer üstelik ne yapılacağı, nasıl kullanılacağı meçhul bir ihale ile yok edilecegi endişemiz var.

Muğla milletvekilimiz Mürsel Alban, CHP Gençlik ve Kadın Kolları, CHP İlçe Başkanı ve yeni Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte eski liman alanında bir basın açıklaması yaparak bu özelleştirilmeye karşı olduklarını, Güllük halkına sorulmadan yapılacak hiçbir projeyi desteklemediklerini dile getirdi.

Basın Açıklamasına MUÇEP Milas Meclisi de destek verdi.

1 thought on “Güllüğe Marina kime hizmet ediyor

  1. ihale üstüne ihale mi yapiliyor,kiyilar halkindir,özellestirilemez,bende ozellestirmelerin halk yararina olmadigi surece karsiyim,ama karsi olan derneklerin ve cevre kuruluslarinin ve gonullulerinin buralara sahip cikmasi icin etkin anlamda kamusal gorevini yerine getirmelidir,Kurumlara guvenilirlik azalinca buralar rantci insanlarin kursaklarina gidiyor,daha neler neler,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir