Akıl almayan suçlamalar devam ediyor, Gezi’ye beraat, Kavala tekrar tutuklandı…

0

İstanbul’un son yeşil alanlarından birini kaybetmemek için başlayan Gezi Direnişi, akıl almayan iddialarla ikinci kez dava konusu yapılmıştı. 2.5 yıldır, suçsuz yere tutulan Osman Kavala da beraat edenler arasındaydı.

Sevinç kısa sürdü. Kavala, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yeni “iddia”sı ile yine önce gözaltına alındı ve çıkarıldığı savcılıkta yine akıl almayacak iddialarla tutuklandı… Eziyet sürüyor!

   https://tele1.com.tr/osman-kavala-hakkinda-gozalti-karari-131799/

Duruşma’da Avukat Can Atalay: Her durumda verdiğiniz karar siyasi iklimle ilgili olacak… dedi.
“…Yaşamını yitiren 8 arkadaşımızın, gözlerini kaybedenlerin, kafa travması yaşayanların vebali üzerimizedir. Biz Geziciyiz. Bizim yüzümüzden kimseyi tutmayın. Biz yapacağımız söyleriz, yaptığımız savunuruz. Bir şehir plancı, bir mimar ve bir avukat üstümüze düşeni yaptık. İstanbul’un son yeşil alanlarından biri, modern kent merkezi dedik. İmza topladık, dava açtık. Davanın bilirkişi raporu geldi. İptal edilecek, kesinleşti. Bir anda kaçak bir inşaata girişti Kadir Topbaş. Türkiye’nin yaralarına nasıl merhem olunacağının işaretidir Gezi. Biz gezi direnişinin öznesi ve nesnesiyiz. Gene olsa gene yaparım. Ama o da bizi aynı zamanda inşa etti. Osman Kavala ile ilgili hiçbir delil yok. Tahliyesini talep ediyoruz. Biz buradayız. Ben usul hukukuyla ilgili bir bağınız kalmadığını düşünüyorum. Her durumda verdiğiniz karar siyasi iklimle ilgili olacaktır.”

haberin tamamı için: https://t24.com.tr/haber/gezi-parki-davasi-tüm-saniklar-hakkinda-beraat-karari-osman-kavala-tahliye-edilecek,861665 

Kaynak:  T24.com.tr  ve Tele1.com.tr

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir