Sandıras’ta olivin madeni için itiraz dilekçeleri

0

Aralarında Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği, Dalyan Turizm ve Doğayı Koruma Derneği, Muhtarlar ve MUÇEP’lilerin de olduğu bir grup doğasever, Sandıras’ta Maden Arama Kapasitesinin artırımına dönük Alfa Olivin Şirketinin ÇED Başvurusuna itiraz dilekçelerini Muğla ÇŞB İl Müdürlüğüne verdiler.
İtiraz dilekçelerinde:
“Muğla İli, Köyceğiz İlçesi, Yayla Mahallesi Mevkinde, Alfa-Olivin Endüstriyel Mineral Mad. Akar. İnş. Tem. Gıda Taş. San. Tic. Ltd. Şti.’ne ait S.20068696 (ER:3090592) Ruhsat Numaralı Sahada “IV. Grup Maden Ocağı Kapasite Artırımı Projesi” yapılacağını, ÇED Başvuru Dosyası vasıtasıyla da projenin kapsamı ve detaylarını öğrenmiş bulunmaktayız.

Derneğimiz; Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde turizm, kültür ve çevre koruma konularında kar amacı gütmeden ve gönüllük esasıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Proje alanı ve projenin doğuracağı sonuçlar Dernek faaliyetlerimizle doğrudan ilgili olduğundan, IV. Grup Maden (Olivin) Ocağı faaliyetleri kapsamında halihazırda Gökçeova Göleti yöresinde açık ocak işletme yöntemiyle çalışan ‘Alfa Olivin Endüstriyel Mineral Madencilik Akaryakıt İnş. Temizlik Gıda Taşımacılık San. Tic. Ltd. Şti.” in Kapasite Artırımı Projesi için hazırladığı ÇED Başvuru Dosyası Derneğimiz tarafından incelenmiş olup dosyanın eksik değerlendirme içerdiği ve bu haliyle yanıltıcı olduğu görülmüştür.” diyerek itirazlarını sıralayan dernek, muhtar ve yurttaşlardan oluşan topluluğun itiraz gerekçelerini aşağıdaki linklerden detayları ile indirmek mümkündür:
Dilekçe örnekleri:
1- Dalyan Dernek dilekçesi: https://mucep.org/dalyan-dernek-sandras-olivin-280920/https://mucep.org/dalyan-dernek-sandras-olivin-280920/https://mucep.org/dalyan-dernek-sandras-olivin-280920/
2- Detaylı Dilekçe örneği: https://drive.google.com/file/d/1wm_MXuQGY7nxKHfudSIi9ag-Sir4U4Sq/view?usp=sharing

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir