Muğla Ekolojisi

Uzun yıllardır Muğla’da ekolojik alanlar üzerine çalışan Çağatay Tavşanoğlu, Muğla’daki ekolojik alanların neden değerli olduğuna ilişkin çalışmaları ayrıntılandırarak anlattığı sunumunda, bölgedeki, ekolojik çeşitliliği de anlattı. Çağatay Tavşanoğlu, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümünde, Ekoloji Anabilim dalında çalışmakta ve Akdeniz türü ekosistemler, işlevsel ekoloji, bitki ekolojisi ve özellikle yangın ekolojisi  üzerine yoğunlaşmış durumda.

Çağatay Tavşanoğlu’nun yayınlarına buradan=> ulaşabilirsiniz.

Muğla iline ekolojik bakış – Bölüm 1

Muğla’daki biyolojik çeşitliliğe ve tarihten gelen özelliklerine dikkat çeken Tavşanoğlu, Muğla’da dünyada neredeyse yok olmak üzere olan sığla ağaçları ve Datça hurması ağaçları ya da Güneyde Afrika’nın derinliklerinden gelen karakulaklara ve taa Kuzeyden gelen bozayıların varlığı gibi birçok örnekler verdi.
Bölgede 40 yıllık periyotlarla büyük yangınlar çıktığını ve ormanlar kadar makiliklerin de önemini anlatan Tavşanoğlu, bu açıklıkların bölgede çıkan yangınların yayılmasına engel olduğunu yanlış ağaçlandırma politikalarının bu makilikleri ve bir dönem sonra ormanları da tehdit edeceğini anlattı. Orman içindeki plantasyonların da zararlarına dikkat çeken Tavşanoğlu’nun bu sunumunu 2 ayrı bölüm olarak sizlerle paylaşıyoruz…

Muğla iline ekolojik bir bakış – Bölüm 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir